El papa afirma que Déu estima cada home, “fins i tot el pitjor”

Francesc reflexiona sobre el que significa la “gràcia” del naixement de Jesús davant de 10.000 persones reunides a la basílica vaticana.

El papa Francesc ha llegit el missatge de Nadal i ha impartit la tradicional benedicció 'urbi et orbi' ("a la ciutat i al món")
El papa Francesc ha llegit el missatge de Nadal i ha impartit la tradicional benedicció 'urbi et orbi' ("a la ciutat i al món") / Yara Nardi (Reuters)

El papa Francesc ha oficiat aquesta nit la tradicional missa del Gall a la basílica de Sant Pere i en l’homilia ha parlat de l’amor de Déu “que és gratuït” i que “estima a cada home, fins i tot el pitjor i encara que no estiguem a l’altura”. “El seu amor és incondicional, no depén de tu. Pot ser que tingues idees equivocades, que hages fet de tot; no obstant això, el senyor no deixa d’estimar-te”, ha dit.

En la missa de la nit de Nadal en què els catòlics commemoren el naixement de Jesucrist, Francesc ha lamentat que “les nostres vides sovint transcorren lluny de la gratitud” i que “hui és el dia adequat per a acostar-se al sagrari i al pesebre, per a mostrar-hi l’agraïment".

Davant de les a prop 10.000 persones reunides a la basílica vaticana, el papa ha reflexionat en l’homilia sobre el que significa la “gràcia” del naixement de Jesús, que, ha dit, és “l’amor diví, l’amor que transforma la vida” i “infon pau i alegria”.

La cerimònia ha començat amb l’anunci del naixement del Senyor. Després, el papa, de 83 anys, ha besat una imatge del Jesuset, mentre tocaven les campanes per a anunciar-ne el naixement. Al final de la missa, el papa ha portat l’estàtua del Jesuset en processó al pesebre, acompanyat per dotze xiquets provinents de diversos països del món.

El papa demana esperança davant de les protestes a l’Amèrica Llatina

Durant el tradicional missatge de Nadal, el papa ha demanat aquest dimecres esperança "per a tot el continent americà, on diverses nacions estan passant un període d'agitacions socials i polítiques", i alé per al "poble veneçolà llargament posat a prova per les tensions".

Des del balcó central de la basílica de Sant Pere en la benedicció urbi et orbi, Francesc ha dedicat el seu missatge de Nadal als conflictes i injustícies del món, i ha recordat la guerra a Síria, la situació al Líban i l'Iraq i també aquells que són perseguits a causa de la seua fe i "especialment els missioners i els fidels segrestats, i per a totes les persones que cauen víctimes d'atacs per part de grups extremistes, sobretot a Burkina Faso, Mali, el Níger i Nigèria".

També et pot interessar