La pandèmia supera els 12 milions de contagis a tot el planeta

Els Estats Units, el Brasil i Mèxic continuen encapçalant l'increment de casos a Amèrica.

Diverses persones passejant per Miami
Diverses persones passejant per Miami / Giorgio Viera (Efe)

El coronavirus ja deixa més de 12 milions de persones contagiades a tot el món i s'han superat les 549.000 víctimes mortals, segons el recompte independent de la Universitat Johns Hopkins. Els Estats Units, el Brasil i Mèxic continuen incrementant el nombre de casos positius i les defuncions per la Covid-19 sense que la corba de la malaltia mostre una tendència a la baixa.

En tan sols un mes, els Estats Units han comptabilitzat més d'un milió de nous casos en l'estadística, amb importants repunts als estats de Texas, Florida i Califòrnia. En la jornada d'aquest dimecres s’han registrat més de 59.000 infeccions pel coronavirus, 10.000 dels quals a Florida i 9.000 a Califòrnia. El país nord-americà ja supera els tres milions de contagis i anota 132.095 morts, un balanç que sobrepassa la quota més baixa de les estimacions inicials de la Casa Blanca, que va projectar en el millor dels casos entre 100.000 i 240.000 defuncions a causa de la pandèmia.

Els responsables sanitaris del govern nord-americà recomanen als Estats més afectats que prenguen mesures per a frenar la propagació del virus, com ara l'obligació de portar mascaretes o la d'evitar participar en actes als llocs tancats. No obstant això, el president Donald Trump continua insistint que l'economia no s'ha de paralitzar per la pandèmia, encara que els casos hi continuen augmentant sense control. Trump, de fet, segueix entestat a reobrir el centres escolars al setembre i ha amenaçat de retirar el finançament als qui no ho facen.

El Brasil, el segon país més afectat del món per darrere dels Estats Units, ha sumat 1.223 morts des del dimarts, mentre que altres 4.105 decessos estan sota investigació, d'acord amb el balanç diari del Ministeri de Salut. Aquestes dades suposen 1,7 milions de contagis de Covid-19 després que s'hagen registrat 44.571 casos en les últimes 24 hores. El còmput total de morts arriba als 67.964, segons ha informat el govern brasiler. El president, Jair Bolsonaro, va donar positiu en coronavirus el dimarts.

Mèxic trenca el rècord

L'altre gegant americà, Mèxic, ha anotat aquest dimecres 6.995 nous contagis de la Covid-19 i ha assolit el rècord de casos diaris. A hores d'ara, el país acumula 275.003 persones infectades des que va començar la pandèmia, segons les autoritats sanitàries. Els quasi 7.000 positius confirmats en les últimes 24 hores són la xifra diària més gran des dels 6.914 contagis registrats el passat 4 de juliol, que eren el colofó d'una ratxa per damunt dels sis mil casos, amb 6.741 el 2 de juliol i 6.740 el dia 3.

També et pot interessar

stats