Palestina no rep amb bons ulls l'acord entre Israel i els Emirats Àrabs

L'Autoritat Nacional Palestina el qualifica de traïció i Hamas considera que el país asiàtic apunyala per l'esquena els palestins.

El representant del president palestí, Nabil Abu Rudeineh, comunica el malestar del país
El representant del president palestí, Nabil Abu Rudeineh, comunica el malestar del país / Reuters

L'acord anunciat aquest dijous per Donald Trump en què informava sobre un pacte entre Israel i els Emirats Àrabs Units (EAU), en el qual el primer renunciava a l'annexió de Cisjordània i amb què s'ha marcat el full de ruta per a establir relacions bilaterals entre ells, no ha semblat bé a Palestina. De fet, l'Autoritat Nacional Palestina considera que l'acord no els fa cap favor i inclús qualifiquen el pacte de traïció.

Molts són els organismes locals que s'han mostrat contraris al pacte. El membre del comité executiu de l'Organització per a l'Alliberament de Palestina, Hanan Ashrawi, ha criticat que sempre han estat al marge de les negociacions i el moviment islamista Hamas, que controla la franja de Gaza, creu que els EAU han apunyalat per l'esquena el poble palestí.

No obstant això, Israel no ha renunciat totalment a l'annexió d'una part de Cisjordània. El president, Benjamin Netanyahu, ha recordat que aquesta possibilitat sempre està damunt de la taula. Es tracta d'una suspensió temporal, però no s'ha anul·lat definitivament.

També et pot interessar

stats