Els Països Baixos es confinen totalment fins al 19 de gener

Es tracta del confinament més sever al qual s'ha sotmés el país des del març.

La ciutadania neerlandesa realitza les últimes compres de Nadal abans que el país es torne a confinar
La ciutadania neerlandesa realitza les últimes compres de Nadal abans que el país es torne a confinar / Piroschka van de Wouw (Reuters)

El primer ministre dels Països Baixos, Mark Rutte, ha declarat aquest dilluns el tancament de guarderies, col·legis i instituts i de tota l'activitat no essencial, incloent-hi comerços, gimnasos, prostíbuls i museus, fins al 19 de gener.

En un discurs, Rutte ha confirmat que el país se sotmetrà al confinament més rígid aplicat al país des del març durant cinc setmanes, després de disparar-se els contagis a uns 10.000 casos per dia. Un discurs inusual en un cap de govern neerlandés que ha sigut interromput pels xiulets i crits d'una protesta contra les restriccions convocada davant de l'oficina del president.

Dos mesos després de tancar bars i restaurants per a controlar sense èxit els contagis, Rutte, que va qualificar les mesures de “severes” i “dràstiques” però “vitals”, ha demanat a la ciutadania reduir les eixides, confinar-se, no viatjar a l'estranger i limitar el nombre de convidats a casa a un màxim de dues persones, i a tres per Nadal.

També et pot interessar