Pacte de govern a Itàlia entre el Moviment 5 Estreles i la Lliga

Els líders de les dues formacions notificaran hui al president de la República el nom del futur primer ministre i del seu Govern.

El líder de la Lliga, Matteo Salvini
El líder de la Lliga, Matteo Salvini / EFE

Hui es coneixerà qui serà el primer ministre d'Itàlia, i el seu Govern. El Moviment 5 Estreles i la Lliga han tancat finalment un pacte. Els líders de les dues formacions notificaran hui al president de la República, Sergio Mattarella, el nom del futur primer ministre i el dels membres del seu Govern. Els dos partits han salvat aquest últim escull després de la reunió que han mantingut en un lloc sense especificar. Una trobada que ha funcionat per a arribar finalment a un acord, i en què s'he elegit un primer ministre del qual encara no s'ha revelat el nom, però que disposa del suport dels dos partits.

En qualsevol cas, les dues formacions pretenen que el cap de Govern siga una mena d'administrador que execute el contracte de Govern firmat per les dues formacions. Segons alguns mitjans italians, el líder de la Lliga, Matteo Salvini, seria el nou ministre d'Interior i el del Moviment 5 Estreles, Luigi di Maio, ocuparia la cartera de Desenvolupament Econòmic.

També et pot interessar

stats