#OutInChurch: Més d’un centenar d’empleats de l'Església catòlica alemanya es declaren homosexuals

Els treballadors denuncien la "discriminació" que viuen en el si de la institució

Marxa LGTBI a Berlín, Alemanya
Marxa LGTBI a Berlín, Alemanya / Shutterstock

Un grup de 125 empleats de l'Església catòlica alemanya ha anunciat públicament la seua pertinença al col·lectiu LGTBI per a protestar contra la "discriminació" que segons ells viuen en el si de la institució.

El grup inclou sacerdots, professors de religió, referents pastorals i empleats administratius que demanen que es modifique el dret laboral eclesiàstic perquè la seua orientació sexual deixe de ser motiu d'acomiadament.

"Una vida oberta d'acord amb l'orientació sexual i la identitat de gènere pròpies, també en parella o com a part d'un matrimoni civil, no hauria de considerar-se deslleialtat o motiu d'acomiadament," reclama la iniciativa, batejada com #OutInChurch ("Fora de l'armari, dins de l'Església"), en un comunicat difós als mitjans.

A més, sol·liciten que els ensenyaments de l'Església "difamatoris i obsolets" sobre qüestions de gènere i sexualitat siguen revisats sobre la base de la nova comprensió que existeix d'aquesta matèria i que a les parelles LGTBI no se'ls impedisca accedir a la benedicció divina ni als sagraments. "Una església que reclama Jesús i el seu missatge ha d'actuar amb decisió contra qualsevol forma de discriminació i fomentar una cultura de la diversitat," resa el comunicat.

Al març de l'any passat, la Congregació per a la Doctrina de la Fe va decidir que no és lícit que un sacerdot beneïsca una parella del mateix sexe, i això va motivar que diversos sacerdots alemanys celebraren cerimònies per a parelles homosexuals com a acte de protesta.

També et pot interessar

stats