Ordenada l'execució immediata de terroristes condemnats a mort a l'Iraq

Centenars de membres de l'Estat Islàmic han sigut arrestats en els últims mesos.

Diversos iraquians carreguen amb les restes mortals d'un home segrestat i assassinat per jihadistes del grup EI
Diversos iraquians carreguen amb les restes mortals d'un home segrestat i assassinat per jihadistes del grup EI / Furqan Al-Aaraji (Efe)

El primer ministre de l'Iraq, Haider al-Abadi, va ordenar ahir executar "immediatament" totes les persones condemnades a pena de mort per "terrorisme" i les sentències de les quals són ja definitives.

Al-Abadi ha decidit que es duga a terme "el càstig just immediatament a tots els terroristes condemnats a la forca amb sentències definitives", segons un comunicat de l'oficina del primer ministre.

Centenars de membres del grup jihadista Estat Islàmic (EI) o sospitosos de col·laborar amb ell, entre ells estrangers, han sigut arrestats en els últims mesos en operacions militars i alguns d'ells han sigut condemnats a mort.

Així mateix, Al-Abadi ha ordenat a les forces antiterroristes que perseguisquen i acaben amb les cèl·lules jihadistes que romanen amagades. Aquestes directrius s'han emés després que les forces de seguretat iraquianes trobaren els cadàvers de huit persones segrestades pels jihadistes d’EI a l'est de la província de Salah ad-Din, a uns 300 quilòmetres al nord de Bagdad.

Segons Al-Abadi, l'EI no controla cap zona del territori iraquià, encara que hi ha elements "amagats en les muntanyes que van usar des de fa molt temps els terroristes com a refugis", sense precisar on. Així mateix, al desembre passat, el primer ministre va anunciar el final de la guerra contra el grup terrorista, que es va prolongar tres anys després que conquistara quasi la meitat del territori del país.

També et pot interessar

stats