Open Arms rescata 83 persones en risc de naufragi al Mediterrani central

És la primera eixida de l'embarcació de l'ONG després de sis mesos de rehabilitació.

Imatge del rescat publicada en el canal de Twitter de l'ONG
Imatge del rescat publicada en el canal de Twitter de l'ONG / Óscar Camps

L'embarcació de l'ONG Open Arms ha rescatat 83 persones d'una embarcació en risc de naufragi al Mediterrani central, segons ha explicat l'organització a través de Twitter. En la nau viatjaven cinc dones i tres menors, segons ha especificat el fundador de l'organització, Óscar Camps.

Alarm Phone, que vigila la situació de pasteres al Mediterrani, havia informat d'un vaixell en dificultats fugint de Líbia i l'Open Arms s'ha dirigit a la zona per a socórrer-lo.

El vaixell Open Arms estava des de febrer al varador de Borriana (Plana Baixa) on es va sotmetre a una profunda i minuciosa remodelació i, a més, es va equipar amb dispositius per a detectar el coronavirus i complir així totes les mesures de seguretat.

L'ONG també té en el Mediterrani central el veler Astral, que va assistir amb queviures al vaixell Louise Michel, finançat per l'artista Banksy i que es trobava en dificultats després de rescatar 219 migrants.

El rescat d'aquest dimarts té lloc després que la setmana passada una altra embarcació, el Sea Watch 4, va rebre autorització de les autoritats italianes, onze dies després del rescat de 353 migrants, per a a arribar al port de Palerm (Sicília), a fi de traslladar-los a un vaixell de passatgers perquè puguen guardar quarantena pel coronavirus.

També et pot interessar

stats