Open Arms demana al govern espanyol desembarcar 87 rescatats

L'ONG espera des de dijous un port segur on poder atracar mentre els migrants suporten elevades temperatures per tercer dia.

Dos dels migrants rescatats per Open Arms
Dos dels migrants rescatats per Open Arms / Juan Medina (Reuters)

L'ONG Proactiva Open Arms ha demanat autorització al govern espanyol per a poder desembarcar 87 migrants rescatats en alta mar. Des de dijous passat l'organització humanitària navega pel Mediterrani en espera que se li assigne un port segur on poder atracar.

“Tercer dia a bord i temperatures extremes en coberta. La por de ser retornats a Líbia es calma. Ens confien històries terribles. Molts, procedents de l'infern de Darfur van patir abusos repetidament a Líbia. Encara sense port de destí”, ha escrit l'ONG en el seu compte de Twitter.

Open Arms ha explicat que esperen que, previsiblement aquesta nit, arribe per a rellevar-los el vaixell Aquarius de les ONG SOS Méditerranée i Metges sense Fronteres, que navega actualment per davant de les costes de Tunísia.

Dels 87 rescatats al Mediterrani, la immensa majoria prové del Sudan, mentre que la resta són un egipci, un gambià i un sirià. Huit d'ells són menors d'edat, dels quals sis no hi van acompanyats per adults.

L'ONG va informar del rescat d'aquestes persones dijous en la xarxa social Twitter i immediatament el ministre de l'Interior d'Itàlia, l'ultradretà Matteo Salvini, que manté una línia dura contra la immigració, va deixar clar que el govern italià no els permetria accedir a cap dels seus ports.

“L’embarcació espanyola Open Arms ha socorregut uns noranta immigrants en aigües líbies. Atés que fa 20 dies que van declarar que els ports italians no són segurs perquè està Salvini, estic segur que portaran aquests immigrants a qualsevol altre lloc abans que a Itàlia. Bon viatge”, ha escrit en Twitter.

Salvini ja ha impedit en els últims mesos que diferents vaixells d'ONG arribaren a Itàlia. Un dels casos més coneguts va ser l'Aquarius, que el passat 17 de juny va atracar a València amb 630 persones a bord.

També et pot interessar

stats