Les ONG tornen a rescatar migrants al Mediterrani

SOS Méditerranée i MSF ho faran amb el vaixell Ocean Viking i Sea Eye amb l'Alan Kurdi.

El vaixell Ocean Viking, en una imatge d'arxiu
El vaixell Ocean Viking, en una imatge d'arxiu / @MSF_france

Les ONG SOS Méditerranée i Metges sense Fronteres (MSF) tornaran a rescatar migrants al Mediterrani central amb un nou vaixell. Així ho han anunciat set mesos després d'haver-se vist forçats a abortar la missió de l'Aquarius per la pressió del govern italià. 

L'Ocean Viking, un vaixell de càrrega norueg, va de camí al Mediterrani i està previst que arribe a la zona a finals de mes. Operarà amb una tripulació de 31 persones, entre les quals nou membres del dispositiu de metges de MSF i tretze especialistes de recerca i salvament de l'ONG francesa SOS Mediterranée, segons van explicar en un comunitat les organitzacions implicades. 

Les dues ONG consideren que és "imperatiu tornar a la mar" tenint en compte que moltes persones, diuen, intenten fugir de Líbia per "la ruta marítima més perillosa del món" i on quasi no queden vaixells de salvament. Segons calculen, en eixa zona del Mediterrani central han mort enguany fins al moment almenys 426 persones quan intentaven arribar a Europa. Per la seua part, l'alemanya Sea Eye està preparant el vaixell Alan Kurdi a Palma de Mallorca, des d'on eixirà demà per a noves actuacions de rescat. 

També et pot interessar

stats