Onada mundial de protestes contra el racisme i la violència policial

A més de la violència contra les persones negres, també s'han recordat altres col·lectius de persones racialitzades minoritzats.

Una pancarta amb noms de víctimes de la brutalitat policial al Regne Unit
Una pancarta amb noms de víctimes de la brutalitat policial al Regne Unit / Christian Radnedge (Reuters)

Aquest dissabte s’han convocat a tot el món multitudinàries marxes solidàries per a denunciar el racisme i la violència policial arran de la mort als Estats Units de l'afroamericà George Floyd.

Les protestes antiracistes per l'assassinat de Floyd se sumen a les denúncies de casos similars de brutalitat policial a diferents països com Grècia, Alemanya o Portugal. A més de la violència contra les persones negres, també s'han recordat altres col·lectius de persones racialitzades minoritzats.

A Austràlia, desenes de milers de persones van marxar per diverses ciutats en suport de les manifestacions per a protestar contra el racisme i les morts d'aborígens australians quan estaven sota custòdia de les autoritats.

Racisme i la Covid-19

Les manifestacions del Regne Unit han exigit acabar amb el racisme estructural existent al país, que es manifesta en aspectes com l'educació, l'habitatge, l'ocupació i la salut.

En aquesta línia, s'ha denunciat que la pandèmia de la Covid-19 ha causat proporcionalment més morts entre les persones negres, asiàtiques i de l'Orient Mitjà que en la resta de la població britànica.

Des de França es demana que s'amplifique la solidaritat

A París, la protesta organitzada a uns centenars de metres de l'ambaixada estatunidenca s’ha topat amb un important cordó policial que havia bloquejat amb tanques i vehicles l'accés a un ampli perímetre de diversos quilòmetres que incloïa bona part de l'avinguda dels Camps Elisis.

Una altra acció a la capital francesa va reunir famílies de persones víctimes de violència policial que s'han constituït en un col·lectiu. Així, busquen amplificar el moviment de solidaritat contra la impunitat de les forces d’orde públic.

També et pot interessar

stats