Ocasio-Cortez serveix copes per a reivindicar el salari mínim als Estats Units

Amb aquesta acció, la congressista demòcrata vol donar suport a una iniciativa legislativa per a elevar el salari mínim als EUA.

La congressista demòcrata Alexandria Ocasio-Cortez ha servit copes en un restaurant
La congressista demòcrata Alexandria Ocasio-Cortez ha servit copes en un restaurant / Alba Vigaray (Efe)

La congressista demòcrata Alexandria Ocasio-Cortez ha servit copes aquest dissabte en un restaurant del barri de Queens de Nova York. Amb aquesta acció vol donar suport a una iniciativa legislativa per a elevar el salari mínim als Estats Units als cambrers i cambreres i altres treballadors que reben propines. 

Així, Alexandria ha tornat a posar-se en la pell d'una cambrera, treball que va deixar per a començar la seua carrera política. 

Als Estats Units, les professions que reben propines, entre les quals s'inclouen els cambrers i cambreres, el personal de centres de bellesa o de neteja de vehicles, perceben un sou mínim inferior que la resta de treballadors perquè se suposa que aquest es complementa amb les gratificacions dels clients. "El salari mínim federal per als treballadors de propina és 2,13 l'hora, això és inacceptable. Qualsevol treball que pague 2,13 dòlars l'hora no és un treball, és un contracte de servitud", ha asseverat Ocasio-Cortez.

També et pot interessar

stats