Obri el primer hotel càpsula per als pelegrins de la Meca

S'espera que vora dos milions de musulmans participen en el pelegrinatge entre diumenge i divendres pròxim.

Els habitacles fan 2,20 metres de llargària per 1,20 d'amplària, i estan equipats amb dutxa, televisió i post de planxar
Els habitacles fan 2,20 metres de llargària per 1,20 d'amplària, i estan equipats amb dutxa, televisió i post de planxar / Sedat Suna (Efe-Epa)

L'oferta de vora 160.000 habitacions repartides en 947 establiments, entre hotels i apartaments registrats en la Meca, es queda curta per a acollir els prop de dos milions de persones que cada any arriben a la ciutat els dies del pelegrinatge. Per això les autoritats locals s'afanyen a buscar alternatives per a tractar de resoldre el problema de la falta d'allotjament en la temporada de pelegrinatge a la ciutat més santa de l'Islam.

En aquest context ha nascut el primer hotel càpsula per a pelegrins, un espai format per 24 minihabitacions de plàstic i fibra de vidre pintades de blanc, el mateix color que utilitzen de manera obligatòria els pelegrins -homes- que participen en el pelegrinatge major, o hajj. Els habitacles fan 2,20 metres de llargària per 1,20 d'amplària, i estan equipats amb dutxa, televisió i post de planxar. Disposen, a més, d'un sistema de purificació de l'aire "iònic" que allibera càrregues negatives per a llevar la brutícia i la pols suspesa, i d'un panell digital per a controlar la temperatura, la llum i l'obertura de la porta.

Els creadors, una organització benèfica amb el suport de les autoritats de la ciutat, creuen que aquest allotjament mòbil pot ser una "solució econòmica ideal" per als pelegrins "que vulguen fer un descans" en llocs abarrotats com els aeroports, les estacions de tren i les parades de les autopistes.

Almenys una vegada en la vida

Més d'un milió sis-centes mil persones de tot el món ja han arribat a l'Aràbia Saudita per a complir amb el pelegrinatge anual a la Meca. És un dels cinc pilars que qualsevol persona musulmana que s'ho puga permetre ha de fer com a mínim una vegada en la vida, juntament amb la professió de fe, l'almoina, l'oració i el dejú del Ramadà.

Les autoritats del país ja han tancat els preparatius de logística, sanitat i serveis i seguretat, i asseguren que els seus equips estan preparats i entrenats per a fer front a emergències mèdiques, incendis i, sobretot, desbandades. No seria la primera vegada que un succés així acaba en tragèdia. La més greu va ser l'any 2015 i els costà la vida a dos mil fidels.

També et pot interessar

stats