Nvidia presenta un xip un 30% més ràpid per a intel·ligència artificial

El gegant informàtic manté el pols en la cursa per la IA amb B200 Blackwell, una solució que accelerarà la resposta dels robots d'IA a les preguntes dels usuaris

El director executiu d'Nvidia, Jensen Huang, presenta Blackwell, el nou xip de la companyia
El director executiu de Nvidia, Jensen Huang, presenta Blackwell, el nou xip de la companyia / Nvidia via Reuters

El gegant informàtic Nvidia ha presentat el nou producte estrela, un xip trenta vegades més ràpid que el seu predecessor en algunes tasques d'intel·ligència artificial (IA). La companyia assegura que ha demostrat aquest rendiment en la interacció amb els xatbots, la resposta dels robots a les preguntes de l'usuari. Per a aconseguir-ho, l'anomenat B200 Blackwell és el doble de gran i uneix en un sol component dos nuclis de silici.

Nvidia ha dit que espera que els principals clients, com Apple, Amazon, Alphabet, (Google) Microsoft, OpenAI i Oracle utilitzen el nou xip als serveis de computació en núvol i en les mateixes ofertes d'IA. L'empresa estatunidenca lidera des de fa anys la fabricació de microxips i té un 80% de la quota del mercat del maquinari d'acceleració per a la IA. No obstant això, molts analistes esperen que aquest predomini es debilite lleugerament al llarg de l'any, quan s'espera que arriben al mercat nous productes dels competidors i els clients més grans de Nvidia fabriquen els seus propis xips.

El mercat borsari ja descompta aquest retrocés i malgrat l'expectació generada per la presentació, les accions de Nvidia han caigut un 1,4%, mentre que les de Super Micro Computer (SMCI), que fabrica servidors optimitzats per IA amb xips de Nvidia, ho ha fet un 4%. El valor de les accions de la principal competidora de NVidia, la també estatunidenca Advanced Micro Devices (AMD), han caigut un 3% durant la presentació.

Millores en les ulleres 3D d'Apple, cotxes amb IA i robots humanoides

El B200 Blackwell ha sigut només una de les novetats presentades per la marca, que també ha exhibit el seu nou programari per a emular el món físic amb models 3D (una solució que anticipa millores per a les ulleres de realitat virtual d'Apple). També ha anunciat noves línies de xips per a traslladar la IA a la conducció en vehicles particulars i per a crear robots humanoides, dels quals va fer una demostració a l'audiència.

Nvidia, que inicialment va guanyar popularitat entre els entusiastes dels videojocs, s'ha convertit en les últimes dues dècades en un dels principals valors de Wall Street, amb vendes per damunt dels 60.000 milions de dòlars el 2023 que van duplicar les de l'exercici fiscal anterior. La nova presentació, comandada pel director executiu Jensen Huang, manté les elevades expectatives que hi ha depositades en la companyia, que ha vist créixer un 240% el valor de les seues accions en els últims dotze mesos. Hui és la tercera empresa més valuosa del mercat de valors dels Estats Units, només darrere de Microsoft i Apple.

També et pot interessar

stats