El número tres del Vaticà, a juí per abusos sexuals

El cardenal australià George Pell, secretari de finances i tercer en l'escalafó del Vaticà, s'ha declarat no culpable dels càrrecs.

El cardenal australià George Pell, en arribar al tribunal de Melbourne, on li comunicaren que haurà d'anar a juí per diverses acusacions d'abús sexual
El cardenal australià George Pell, en arribar al tribunal de Melbourne, on li comunicaren que haurà d'anar a juí per diverses acusacions d'abús sexual / James Ross (Reuters)

El cardenal australià George Pell, secretari de finances i tercer en l'escalafó del Vaticà, serà jutjat per abusos sexuals múltipes. 

La jutgessa Belinda Wellington ha pres la decisió de jutjar-lo després d'escoltar una trentena de testimonis, alguns dels quals han declarat en lloc secret, com és habitual en els casos d'abusos sexuals a l'estat australià de Victòria. Les acusacions es refereixen als abusos comesos quan el cardenal exercia com a sacerdot i arquebisbe de Melbourne, entre 1960 i 1990.

Tot i que la majoria dels testimonis directes i els detalls no s'han fet públics, la jutgessa ja ha avançat que caldrà fer juís separats a causa de la naturalesa diferent dels presumptes delictes. La defensa del cardenal ha insistit en la poca fiablitat dels testimonis i, de fet, han aconseguit que la jutgessa desestimara per inconsistents la meitat de les acusacions, les més "greus i vils" segons l'advocat de George Pell. Sí que se'n mantenen algunes, que fan referència a abusos comesos en una piscina i en la catedral de Melbourne. El cardenal s'ha declarat no culpable dels càrrecs.

Actualment Pell, de 76 anys, està en excedència com a secretari de finances al Vaticà. El papa Francesc ha dit que no farà comentaris sobre l'assumpte fins que no estiga conclòs. El cardenal australià serà el membre de l'església catòlica de rang més alt jutjat mai per abusos sexuals.

La policia australiana va formular els càrrecs contra Pell l'any passat, després que declarara com a testimoni en la comissió que investigava la resposta de les institucions estatals i religioses als abusos a menors. Aquesta comissió recollí acusacions de 4.500 persones que entre 1980 i 2015, quan eren menors d'edat, patiren abusos en els quals estarien implicats 1.800 membres de l'església, la majoria sacerdots. 

També et pot interessar

stats