Les noves restriccions marquen l'alerta pels nous contagis a Europa

La segona onada del coronavirus està suposant la implantació de noves mesures.

La cancillera d'Alemanya, Angela Merkel
La cancillera d'Alemanya, Angela Merkel / À Punt NTC

L'increment dels contagis en els diferents països d'Europa està suposant la implantació de noves mesures per part dels governs. Ara per ara, una de les zones que més preocupa és París. A la capital francesa, el govern anunciarà d’ací a poc restriccions.

Una de les mesures que s'apunta és que els bars hauran de tancar els pròxims 15 dies. Els restaurants podran obrir, però amb un protocol molt més estricte. Les universitats hauran de reduir a la meitat l’assistència i les empreses hauran de prioritzar més que mai el teletreball. El primer ministre del país, Jean Castex, es va reunir aquest diumenge amb l'alcaldessa de París, Anne Hidalgo, per a analitzar la situació a la capital, que ara mateix registra una incidència de 267 contagis per cada 100.000 habitants i un nivell d'ocupació de les UCI del 35%.

També a Itàlia preocupa la situació. S'espera que aquesta vesprada-nit el Consell de Ministres aprove una pròrroga de l'estat d'emergència que endurirà les restriccions, implantarà la mascareta obligatòria i obligarà a tancar els bars a les 22 hores.

A la República Txeca, a partir d'aquest dilluns entra en vigor de nou l'estat d'emergència per un període almenys de trenta dies “per a intensificar la lluita contra la Covid-19”. La mesura es va anunciar en la cadena pública Ceska Televize (CT) dimecres passat quan el país registrava una incidència de 271 contagis per cada 100.000 habitants.

A Alemanya, els contagis ja han arribat als 300.000. Només en les últimes 24 hores, 1.392. Per eixe motiu, la passada setmana el govern federal i els governs dels estats federats van decidir aplicar mesures més estrictes de les que tenien. Una de les que ha preocupat especialment a la cancellera del país, Àngela Merkel, és la que fa referència al fet de donar informació falsa sobre la identitat quan s’entra en un restaurant per evitar ser registrat. Aquesta falta estarà multada amb 50 euros.

Merkel també va anunciar que si el nombre d'infeccions augmenta en determinats districtes, s’hi restringirà el nombre de persones que poden participar en festes i reunions privades. El cap de govern de l'estat federal de Baviera, Markus Söder, també va advertir d'un tancament general d'activitats en el seu territori. “Més mascaretes, menys alcohol i festes i celebracions més xicotetes, són les tres mesures bàsiques essencials”, va sentenciar.

Un altre dels països que més preocupa és el Regne Unit. Per eixe motiu, el govern va decretar, des del passat divendres dia 25 de setembre, el tancament a les 22 hores dels bars, pubs i restaurants de tota Anglaterra. També es va reduir l'aforament en les bodes i s’acordà el tancament al públic de teatres i estadis. Les reunions no poden ser de més de 6 persones i, en el cas especial de Londres, no poden ser de persones que no convisquen.

També et pot interessar

stats