Nova York tanca una setmana les escoles per l'augment de casos de Covid-19

Els centres ofereixen 100.000 dispositius electrònics, consells sobre l'ensenyament remot i menjars gratuïts per als estudiants.

Dos estudiants ixen aquest dimecres d'una escola de Nova York, als Estats Units
Dos estudiants ixen aquest dimecres d'una escola de Nova York, als Estats Units / Brendan McDermid (Reuters)

L'alcalde de Nova York, Bill de Blasio, ha anunciat que la ciutat dels gratacels, que té el districte educatiu més gran dels Estats Units, tancarà les escoles a partir d'aquest dijous per “precaució” a causa de l'augment de casos de Covid-19. Les escoles no reobriran fins després de la festivitat d'Acció de Gràcies, que se celebra dijous que ve, 26 de novembre.

Nova York ha aconseguit un 3% de positivitat en un prorrateig de set dies, el límit establit per a tirar marxa arrere a l'obertura híbrida de les escoles, per la qual cosa els centres estaran tancats. “Hem de lluitar contra la segona onada de Covid-19”, ha agregat l'alcalde.

El director del sistema d'ensenyament públic novaiorqués, Richard Carranza, ha informat que les classes “continuaran de manera remota fins a pròxim avís” i que els alumnes que assistien una part de la setmana als centres hauran de fer una “transició”.

El titular d'Educació local ha dit a les famílies que els directors de les escoles es posaran en contacte de pressa amb elles i que la ciutat oferirà “suport amb els dispositius electrònics –la ciutat n’ha encarregat 100.000– i consells sobre l'ensenyament remot”, a més de menjars gratuïts per a tots els estudiants.

El sistema educatiu públic de Nova York acull més d'un milió d'alumnes, dels quals un terç aproximadament estaven inscrits en el programa híbrid, combinant assistència presencial a classe diversos dies a la setmana amb classes virtuals.

Més d'11,5 milions de contagis als Estats Units

Els Estats Units ha aconseguit la xifra d'11,5 milions de casos confirmats de coronavirus i ha superat els 250.180 morts. Quant a contagis, Texas en suma 1.078.875, a este estat el segueix Califòrnia amb 1.059.336, tercer és Florida amb 905.248, Illinois és quart amb 606.771 i Nova York cinqué amb 574.072. Malgrat que Nova York ja no és l'estat amb el nombre de contagis més elevat, sí que segueix com el més colpejat quant a morts als Estats Units amb 34.187.

També et pot interessar

stats