Nova York es queda quatre hores a les fosques

L’apagada ha afectat 72.000 clients i ha provocat que es cancel·laren espectacles de Broadway.

Manhattan durant l'apagada
Manhattan durant l'apagada / Jason Szenes (Efe)

Una tallada en el subministrament elèctric a Nova York ha deixat sense llum Manhattan durant quatre hores. L’apagada va afectar a 72.000 clients i va deixar a les fosques zones tan emblemàtiques com Times Square.

L’apagada, que es va produir a les huit de la vesprada (hora local), a més d’afectar els usuaris del metro, va fer que molts ciutadans quedaren atrapats als ascensors i els semàfors sense funcionar.

La majoria de les botigues van haver de tancar i els espectacles de Broadway no van poder continuar, ja que la majoria dels teatres van cancel·lar les representacions.

La companyia energètica Con Edison va informar que inicialment uns 42.000 clients estaven sense electricitat, xifra que posteriorment es va elevar a 72.000, sobretot a la zona oest de Mahnattan. 

Segons el president de Con Edison, John McAvoy, els problemes de subministrament es van produir com a conseqüència d’un problema en una subestació. Probablement també la intensa calor que ha fet aquests dies ha motivat l’apagada, ja que el consum elèctric s’ha disparat amb el consum de l’aire condicionat. 

Casualment, aquesta apagada ha coincidit per data amb la mateixa que va ocórrer el 1977, que va deixar Nova York a les fosques. 

També et pot interessar