Nova York prohibeix la venda de nata muntada en esprai a menors

Es vol evitar l'ús narcòtic que alguns adolescents fan de l'òxid de nitrogen que contenen els tubs

Nova York prohibeix la venda de pots de nata muntada als menors de 21 anys per evitar l'ús del gas com a narcòtic
Nova York prohibeix la venda de pots de nata muntada als menors de 21 anys per evitar l'ús del gas com a narcòtic

Els populars pots d'esprai de nata muntada estaran prohibits des d'aquest dimarts en tot l'estat de Nova York per als menors de 21 anys per a evitar que els emprem com a narcòtic per part d'adolescents que inhalen l'òxid de nitrogen contingut dins dels tubs.

Segons recull la premsa local, la llei ja es va aprovar l'any passat, però no ha entrat en vigor fins aquest dimarts: tot aquell que venga aquests recipients als menors de 21 anys s'exposa a una multa de 250 dòlars, o de 500 si és reincident.

Des d'ara, qui vulga comprar aquestes llandes de nata muntada haurà d'ensenyar un document d'identitat en vigor que prove que té més de 21 anys, com succeeix amb les begudes alcohòliques i el tabac.

L'òxid de nitrogen, el gas del riure

L'òxid de nitrogen, també conegut com el "gas del riure", no és il·legal, i s'usa per a conservar la consistència de la nata, però pot ser extret per separat i proporciona una sensació d'eufòria de curta durada.

Emprat de manera recurrent, causa baixades de tensió, desmais, pèrdues de memòria i fins a psicosi.

Va ser el senador demòcrata per Nova York Joseph Addabbo el principal impulsor de la llei, després de comprovar que l'ús irregular d'aquests pots per part dels adolescents estava molt estés.

També et pot interessar

stats