Nova York exigeix la vacuna contra la Covid-19 a tot el personal docent

El professorat no té l'opció de fer-se proves setmanals si no vol vacunar-se, com s'ha acceptat per a altres sectors públics, en un intent de detindre la propagació de la variant delta.

Panoràmica de Manhattan, Nova York, els Estats Units, el passat 21 d'agost
Panoràmica de Manhattan, a Nova York / Andrew Kelly (Reuters)

La ciutat de Nova York exigirà que tot el personal del Departament d'Educació estiga vacunat contra el coronavirus de cara a l'inici del nou curs escolar al setembre, per la qual cosa hauran d'haver rebut almenys una dosi abans del 27 de setembre.

Els treballadors del departament no tenen l'opció de fer-se proves setmanals si no volen vacunar-se, com s'ha acceptat per a altres sectors públics, segons ha assenyalat l'alcalde de la ciutat, Bill de Blasio, que ha pres la decisió en un intent de detindre la propagació de la nova variant delta.

El Departament d'Educació de Nova York, amb un milió d'estudiants, és el major sistema públic d'educació del país i la decisió de l'alcalde afectarà uns 148.000 empleats, d'acord amb el New York Times.

De Blasio no descarta ampliar aquesta obligació de vacunar-se a altres treballadors. "Sabem que això ajudarà a garantir que tots estiguen fora de perill", ha afirmat.

Amb aquesta decisió, la ciutat de Nova York s'uneix a l'estat de Washington i a les metròpolis de Los Angeles i Chicago. No obstant això, els governadors republicans de Texas, Florida i Arizona han mostrat resistència, no només a la imposició de la vacuna, sinó també a l'obligació de portar mascareta.

També et pot interessar

stats