Almenys 8 morts a Nova York i Nova Jersey per les fortes pluges de l'huracà Ida

La regió nord-est dels Estats Units ha registrat intenses pluges i vents, que han causat importants inundacions, i Nova York ha declarat l'estat d'emergència

Cotxes negats en un carrer inundat al districte de Queens de Nova York, als Estats Units / Justin Lane (Efe)

Almenys huit persones han mort a conseqüència de les fortes tempestes que sacsegen en les últimes hores els estats de Nova Jersey i Nova York, a la costa est dels Estats Units. A la ciutat de Nova York s'han produït set dels morts, mentre en el pròxim estat de Nova Jersey n'ha mort una més.

Nova York ha declarat en les primeres hores d'aquest dijous l'estat d'emergència després que la regió nord-est dels Estats Units registrara intenses pluges i vents de les restes de l'huracà Ida, que han causat importants inundacions.

A la ciutat de Nova York, pràcticament totes les línies del metro han quedat suspeses en hen haver-se inundat per autèntiques riuades i cascades d'aigua que queien tant per les escales de les estacions com des dels sostres dels túnels, posant una vegada més de relleu la important deterioració de la infraestructura.

"Estem patint un fenomen climàtic històric amb pluges que estan trencant rècords per tota la ciutat, amb inundacions brutals i condicions perilloses a les carreteres", ha advertit l'alcalde de Nova York, Bill de Blasio, en les xarxes socials. Tant De Blasio com la governadora de l'estat de Nova York, Kathy Hochul, han assenyalat que en unes poques hores ha caigut molta més pluja que la que es podia esperar, la qual cosa ha deixat la regió en una "pèssima situació".

De Blasio va arribar a prohibir la circulació per carretera a Nova York fins a les 05:00 hora local, després que el Servei Nacional de Meteorologia a Nova York informara que s'havien rebut "molts informes de rescats i de motoristes atrapats per l'aigua".

El governador de l'estat veí de Nova Jersey, Phil Murphy, també va declarar l'estat d'emergència, mentre que l'aeroport internacional de Newark va cancel·lar tots els seus vols i el servei ferroviari de la regió va suspendre la pràctica totalitat dels serveis.

També et pot interessar

stats