La nova presidenta de Bolívia aposta per un gabinet de línia dura amb onze ministres

El nou ministre d'Interior ha amenaçat els acusats de sedició amb penes de presó.

La nova presidenta de Bolívia aposta per un gabinet de línia dura amb onze ministres
La nova presidenta de Bolívia aposta per un gabinet de línia dura amb onze ministres

La nova presidenta de Bolívia, Jeanine Áñez, ha nomenat un gabinet d'urgència per a iniciar la transició de govern al país. Áñez ha elegit onze nous ministres, de línia dura, que tractaran de sufocar una crisi que ja ha causat 10 morts i més de 500 ferits, i que té la policia i l'exèrcit controlant l'orde públic.

Entre els nomenaments destaca que la nova presidenta ha trencat amb la tradició que la cartera d'Exteriors l'havia d'ocupar un indígena i ha designat la diplomàtica de carrera Karen Longaric. D'altra banda, el Ministeri de Govern, l'equivalent al Ministeri de l'Interior a Espanya, ha sigut encarregat a l'exsenador Arturo Murillo qui, en les seues primeres declaracions, ja ha advertit que hi haurà presó per a tots aquells que puguen cometre sedició.

En el seu discurs d'autoproclamació davant de la cambra, la presidenta ha assegurat que el que ha ocorregut no ha sigut "un colp d'estat" en contra del que denuncia Evo Morales davant de la comunitat internacional des del seu exili a Mèxic. El mateix Morales ha assegurat que està disposat a tornar a Bolívia, sense ser candidat per a ajudar a pacificar el país.

Mentrestant als carrers, els enfrontaments continuen. La xifra de morts ha augmentat de huit a deu després d'una jornada en què seguidors i opositors d'Evo Morales s'han enfrontat després del pas d'un contingent de la policia i les forces armades, que van haver d'intervindre amb gasos lacrimògens.

També et pot interessar

stats