Nova batalla campal a París per la mort del jove negre Nahel

S’han desplegat vora 40.000 agents, mentre els suburbis de la capital francesa es preparen per a una tercera nit d’incidents

Marxa per la mort del jove Nahel a França / À Punt NTC
29 de juny 2023 - 21:51

La marxa per Nahel ha acabat en una nova batalla campal entre els antidisturbis i una part dels manifestants. L'extraradi de París clama justícia després de la mort d'aquest jove negre de dèsset anys per un tir de la policia. El govern francés ha estés un dispositiu de 40.000 agents per a frenar l'esclat de violència per tercera nit consecutiva.

Nanterre ha respost a la crida de la mare de Nahel, que havia demanat que hi acudira “tot el món”. Més de 6.000 persones han participat en una marxa pacífica que s'ha descontrolat en l'últim tram, al costat de la prefectura policial.

"Policies assassins" clamava una part dels manifestants, mentre llançava focs d'artifici. Els agents han reaccionat disparant gas lacrimogen, mentre tractaven de dispersar la multitud. Després d’aquests successos, els suburbis de París es preparen per a la tercera nit de disturbis, mentre que el ministre de l’Interior, Gérald Darmanin, ha anunciat un desplegament sense precedents de vora 40.000 agents. El president francés, Emmanuel Macron, ha lamentat els actes de violència injustificada, durant una reunió del gabinet de crisi.

Marxa a París pel jove negre de 17 anys mort per un tir d'un policia
Marxa a París pel jove negre de 17 anys mort per un tir d'un policia / Sarah Meyssonnier (Reuters)

El fiscal de París ha confirmat que el policia que va disparar a Nahel a boca de canó està acusat d'homicidi involuntari. Assegura que no es complien les condicions legals per a l'ús de l'arma. I n'ha demanat l'ingrés en presó preventiva. Així mateix, el ministre de Justícia, Éric Dupond-Moretti, remarca que la investigació és a un oficial de policia, no a tot el cos, mentre que l'extrema dreta i els sindicats policials reivindiquen la presumpció d'innocència.

Per la seua banda, el Partit Republicà demana que es declare l'estat d'emergència, una situació que ja van viure a França el 2005 pels disturbis arran de la mort de dos menors durant una persecució policial. 

També et pot interessar

stats