Nous enfrontaments entre la policia i els manifestants a Hong Kong

L'intent de reobrir el pont que connecta l'illa amb Kowloon ha fracassat

Enforntaments entre manifestatns i policia a la Universitat Politècnica de Hong Kong
Enforntaments entre manifestatns i policia a la Universitat Politècnica de Hong Kong / Jerome Favre (Efe/Epa)

El pla de les autoritats del Hong Kong per a reobrir al trànsit el túnel Cross-Harbour ha derivat aquest diumenge en nous enfrontaments entre la policia i els manifestants.

L'últim capítol de les protestes universitàries a Hong Kong es va desencadenar dilluns passat, quan un policia de trànsit va disparar a boca de canó un jove de 21 anys.

Des de llavors, les barricades construïdes pel moviment estudiantil al voltant de la Universitat Politècnica han provocat un caos de trànsit generalitzat al centre financer de la ciutat. Per això, grups de voluntaris han acudit aquest cap de setmana a la zona per a netejar les carreteres de rajoles i altres objectes.

Aquest diumenge cap a les 10:00 hores hora local els manifestants s'han encarat a la població que tractava de reobrir el trànsit al túnel de Cross-Harbour, que uneix Kowloon amb l'illa de Hong Kong, i és quan la policia antidisturbis ha utilitzat el gas lacrimogen per a dispersar-los. L'estudiantat ha respost llançant rajoles i còctels molotov i finalment, vora les 13:00 hores hora local, el túnel ha quedat novament bloquejat.

Les manifestacions a Hong Kong van començar al juny arran d'un polèmic projecte de llei d'extradició, que ja ha sigut retirat pel govern, però han mutat fins a convertir-se en un moviment que busca una millora dels mecanismes democràtics de Hong Kong i una oposició a la ingerència cada vegada més gran de Pequín.

Els actes de protesta dels últims dies han sigut provocats per estudiants que han declarat una vaga general a la universitat. Davant de la situació caòtica, les autoritats han suspés les classes en primària i secundària.

També et pot interessar