Nou rècord de la NASA: Frank Rubio torna a la Terra després de 371 dies en l’espai

Es converteix en l'astronauta de l'agència espacial nord-americana amb més dies continus en l'EEI i en el primer hispà a aconseguir la gesta

L'astronauta Frank Rubio arriba a la Terra
L'astronauta Frank Rubio arriba a la Terra / Bill Ingalls (NASA)

L'astronauta nord-americà d'origen salvadorenc Frank Rubio ha tornat a la Terra aquest dimecres a bord de la nau Soiuz MS-23 després d’estar 371 dies en l'espai. Es converteix així en l'astronauta de la NASA amb més dies continus en l'espai i en el primer hispà a aconseguir aquesta gesta.

Rubio, de 47 anys, ha aterrat en la càpsula de descens russa procedent de l'Estació Espacial Internacional (EEI) a les 11:17 GMT en l'estepa kazakh, al sud-est de la localitat de Zhezkazgan (Kazakhstan), junt amb els cosmonautes Serguei Prokópiev i Dmitri Petelin.

El passat 19 de setembre, en la seua última comunicació des de l'EEI, l'astronauta de la NASA va declarar que la jornada de hui marcaria una "fita única en els vols espacials estatunidencs". Rubio, el primer astronauta d'origen salvadorenc que ha viatjat a l'espai i el dotzé hispà en total a fer-ho, torna després d'haver estat en l’Estació Espacial amb quatre tripulacions diferents i amb aquests dos rècords en el seu haver.

Arribada de l'expedició a bord de la nau Soyuz MS-23
Arribada de l'expedició a bord de la nau Soyuz MS-23 / Bill Ingalls (NASA)

Un hispà orgullós de la seua comunitat

"És un gran honor representar els hispans. El missatge per a la joventut és que treballen, estudien, que qualsevol cosa es pot aconseguir. És important que la nostra comunitat continue millorant el nostre país. Crec que els llatins seran una gran part d'Amèrica en el futur", ha subratllat en les seues últimes declaracions des de l'espai.

L'astronauta hispà va reconéixer que, en cas d'haver sabut abans de començar el seu entrenament per a la missió que estaria més d'un any en l'EEI, "probablement hauria rebutjat" l'oferta de la NASA, principalment perquè s'ha perdut esdeveniments familiars importants durant aquest any.

També et pot interessar

stats