Nou escàndol per filtració de dades de Facebook

Zuckerberg admet que va compartir dades d'usuaris amb companyies xineses com Huawei, Lenovo, OPPO i TCL.

Marck Zuckerberg fundador de Facebook
Marck Zuckerberg fundador de Facebook / Christian Hartmann (Reuters)

Facebook torna a estar en el punt de mira per un altre escàndol de filtració de dades d'usuaris. Segons ha revelat el periòdic The New York Times, Facebook podria haver estat compartint dades dels seus usuaris amb més de setanta fabricants de maquinari. Aquesta xarxa social, dirigida per Mark Zuckerberg, ha confirmat que les va compartir amb, almenys, quatre companyies xineses, una de les quals és Huawei, assenyalada per la intel·ligència nord-americana.

Al febrer, l'FBI i la CIA ja van recomanar als ciutadans que no utilitzaren els mòbils Huawei i ZTE perquè són objectius d'espionatge i robatori d'informació. La companyia xinesa s'ha defensat, tot assegurant que no hi ha risc de seguretat en els seus productes. 

Aquesta informació arriba en un moment delicat per a Facebook, que els últims mesos ha vist com diferents escàndols relacionats amb la privacitat dels seus usuaris l'esguitaven. L'últim es va produir al mes de maig, quan es va fer públic que Cambridge Analytica va utilitzar dades de la xarxa social per a elaborar perfils psicològics de votants, que suposadament van vendre, entre altres, a la campanya electoral de Donald Trump durant les eleccions de 2016. La gravetat de les filtracions van forçar la compareixença del fundador, Mark Zuckerberg, al Congrés d'Estats Units i a l'Eurocambra.

També et pot interessar

stats