Nou cas de desinformació política en Facebook

La companyia ha eliminat més de 30 pàgines i perfils falsos quan falten quatre mesos per a les les eleccions legislatives als Estats Units.

La prioritat de la companyia és impedir que la xarxa social s'utilitze per a intervindre en les eleccions de qualsevol país.
La prioritat de la companyia és impedir que la xarxa social s'utilitze per a intervindre en les eleccions de qualsevol país.

Facebook ha anunciat l’eliminació de més d’una trentena de pàgines i perfils falsos d'esta xarxa i de la d'Instagram, que pretenien influir en l'escena política dels Estats Units ara que falten quatre mesos per a les eleccions legislatives. 

Encara no es coneix l’autoria d'aquests perfils, però tenien un comportament fals coordinat. A més, s'han trobat paral·lelismes amb allò que va ocórrer fa dos anys durant la campanya del president Donald Trump quan uns pirates informàtics russos van manipular la xarxa per a posar l’opinió pública a favor del magnat. La prioritat de  la companyia és impedir que la xarxa social s'utilitze per a intervindre en les eleccions de qualsevol país.

L'anunci de Facebook es publica una setmana després del primer cas conegut d'intent de pirateig informàtic de cara a la pròxima cita electoral de novembre de 2018, en què els republicans de Trump es juguen mantindre el control de la Cambra de Representants i el Senat. La senadora demòcrata per Missouri, Claire McCaskill, que aspira a la reelecció, va patir un ciberatac fallit per part de la mateixa agència d'espionatge militar russa que es va infiltrar el 2016 en el servidor del Partit Demòcrata i que va robar 50.000 correus del cap de campanya de Hillary Clinton. 

Per la seua banda, Microsoft ha assenyalat que en les últimes setmanes ha detectat altres intents d'atacs a polítics. En aquest sentit, els serveis d'intel·ligència nord-americans acusen Rússia de dur a terme el 2016 una estratègia de difusió de propaganda i d'informació robada als demòcrates amb l'objectiu d'ajudar a la candidatura de Trump. Moscou nega aquestes acusacions.

També et pot interessar

stats