Noruega culpa Navantia de l’afonament d’una fragata per una fallada “crítica” de disseny

L’accident es va produir el 8 de novembre quan va xocar contra un petrolier a Bergen.

La fragata de Navantia sinistrada a Bergen
La fragata de Navantia sinistrada a Bergen / NTB Scanpix-Tore Meek (Reuters)

La Comissió d’Investigació d’Activitats de Transport noruega ha informat que s’ha detectat una fallada de seguretat “crítica” en la fragata de Navantia sinistrada fa tres setmanes a l’oest del país, i ha demanat a les autoritats investigar si l’error de construcció també està en les altres quatre unitats dissenyades i construïdes pel grup naval espanyol per a la Marina.

Fonts de Navantia, citades per l’agència EFE, han assenyalat que el disseny de la nau compleix totes les certificacions internacionals que s’apliquen als vaixells de guerra i, en concret, la reglamentació relativa a la longitud màxima d’inundació que han de suportar, la qual cosa permet al vaixell flotar encara que s’inunde algun dels compartiments. A més, l’empresa ha afirmat que, des del principi, es va oferir a col·laborar amb l’Armada noruega per a aclarir l’accident i que analitzarà totes les hipòtesis possibles.

La comissió del país nòrdic va detectar la fallada en elaborar l’informe inicial sobre l’accident que va ocórrer la matinada del dia 8 de novembre quan van xocar la fragata, que tornava de participar en unes maniobres de l’OTAN, i un petrolier. L’accident va tindre lloc en una terminal de càrrega prop de Bergen, i el vaixell de Navantia va ser evacuat poques hores després per perill d’afonament.

També et pot interessar

stats