Nicaragua: quatre mesos de violència i 400 morts

Les protestes de l'oposició, impulsades per empresaris, església i estudiants troben confrontació amb els fidels al president.

Milers de nicaragüencs han participat en la marxa denominada ‘Res no és normal’, en rebuig al discurs oficial | (Efe)

A Nicaragua s'han complit quatre mesos des que començaren les protestes de l'oposició, impulsades per empresaris, església i estudiants. La data es va viure amb manifestacions dels contraris a Daniel Ortega, que exigeixen eleccions anticipades. Els fidels al president també es manifestaren, sota la bandera del Front Sandinista. Al voltant de 400 persones han mort fins a hui, víctimes de la violència.

Milers de nicaragüencs han participat en la marxa denominada ‘Res no és normal’, en rebuig al discurs oficial, que assegura que Nicaragua ha recuperat la normalitat quatre mesos després de l'esclat social. El conflicte ha deixat entre 317 i 448 morts en protestes contra Ortega, encara que el govern només reconeix 198 víctimes mortals.

Ara s'hi sumen les protestes que antics bastions sandinistes han convocat aquest diumenge contra el president nicaragüenc a tot el país.

Les mobilitzacions contra Ortega i la seua esposa, la vicepresidenta Rosario Murillo, van començar el 18 d'abril per unes reformes fallides de la seguretat social i es van convertir en exigències perquè renunciara el mandatari, qui està des de fa 11 anys en el poder i al qual s'acusa d'abús i corrupció.

El país viu la crisi política més sagnant des de la dècada de 1980, quan també Ortega governava el país.

També et pot interessar

stats