Nicaragua expulsa una missió de drets humans de l'ONU

Un informe dona compte de violacions, tortures, ús desproporcionat de la força i desaparicions en el país.

Un informe donava compte de violacions, tortures, ús desproporcionat de la força i desaparicions
Un informe donava compte de violacions, tortures, ús desproporcionat de la força i desaparicions / Oswaldo Rivas (Reuters)

Nicaragua ha ordenat l'expulsió immediata d'una missió d'observadors de Nacions Unides després que publicara, aquesta setmana, un informe que acusava el govern de Daniel Ortega de greus violacions dels drets humans. La missió de l'ONU va arribar a Nicaragua a finals de juliol convidada per un Ortega pressionat per les crítiques a causa de la dura repressió de protestes en el país.

L'informe donava compte de violacions, tortures, ús desproporcionat de la força i desaparicions, unes conclusions que no han agradat Ortega i que ha motivat la carta d'expulsió. El Ministeri de Relacions Exteriors va informar dijous passat a l'Oficina Regional per a Amèrica Central de l'Alt Comissionat de l'ONU que donava per acabada la seua visita, ja que s'havia assolit l'objectiu de desmantellar els bloquejos de carreteres i carrers. "Considerant que han cessat les raons, causes i condicions que donaren origen a la invitació, aquest Ministeri comunica que dona per conclosa la invitació i finalitzada la visita", diu el document.

Ortega, en un acte públic, ha afirmat: "Ningú no vol organismes internacionals perquè esdevenen instruments dels poderosos". D'altra banda, la Comissió Interamericana de Drets Humans ha manifestat que lamenta la decisió, però que continuaran treballant amb l'oficina regional en la promoció dels drets humans.

També et pot interessar

stats