Nicaragua celebra l'aniversari de la revolució sandinista enmig d'un clima de crisi

L'Organització d'Estats Americans estudia mesures contra el país pel que consideren “el trencament de l'orde constitucional”.

VÍDEO | Nicaragua celebra l\'aniversari de la revolució sandinista enmig d\'un clima de crisi

Nicaragua celebra aquest dissabte el 40é aniversari de la revolució sandinista, un aniversari que es viu al país en un clima de profunda crisi politica i econòmica. L'oposició acusa el president Daniel Ortega de mantindre un règim corrupte i autoritari i l'Organització d'Estats Americans estudia mesures contra el país pel que consideren “el trencament de l'orde constitucional”.

La lluita contra la dictadura d'Anastasio Somoza va començar a finals dels anys 50, però va ser el 19 de juliol de 1979 quan els guerrillers del Front Sandinista d'Alliberament Nacional entraren a Managua amb el suport del poble. Es deien sandinistes en honor a Augusto César Sandino, un líder de la resistència que s'havia enfrontat als Estats Units i que fou assassinat per Somoza per orde d'aquest país.

Fa 40 anys, el nou govern revolucionari de Nicaragua va anunciar un projecte de transformació social amb programes que comptaren amb suports fonamentals, com els de la Veneçuela d'Hugo Chávez. Però hui, l'oposició a Daniel Ortega denuncia més de 300 morts en les manifestacions i l'existència de presoners politics. Masaya fou el departament on començà la revolució fa 40 anys i, en aquest mateix lloc, Ortega ha pronunciat un discurs en què ha apel·lat a l'esperit que el 1979 va suposar la victòria d'una revolució que hui es considera evaporada.

També et pot interessar

stats