Netanyahu té quasi assegurat un cinqué mandat a Israel

El primer ministre i Gantz empaten amb 35 escons, però la dreta supera clarament el bloc centreesquerra del general retirat.

Netanyahu té quasi assegurat un cinqué mandat a Israel

El primer ministre israelià, Benjamin Netanyahu, té quasi assegurat un cinqué mandat com a cap del govern per l'avantatge de deu escons que té el bloc de dreta per damunt del de centreequerra que encapçalaria el general retirat Benny Gantz, després d'haver empatat amb 35 escons amb el Likud i el Partit Blau i Blanc, segons els resultats de les eleccions legislatives.

"L'objectiu del primer ministre és establir una coalició que actualment sembla factible, estable i natural", ha declarat el president del Parlament i membre del Likud, Yuli Edelstein. La majoria dels partits de dreta ja han avançat que donaran suport a Netanyahu com a candidat a primer ministre en el pròxim govern després d'uns comicis que han tornat a registrar un mínim de participació en la comunitat araboisraeliana.

Per la seua banda, Benny Gantz ha comunicat als seus companys de partit que la situació és "descoratjadora", però confia que encara es puga aconseguir un canvi de govern. "Pareixen descoratjadors, però els resultats encara no són definitius. És possible que hi haja canvis electorals i podem fer determinades maniobres polítiques", ha indicat.

El Likud del conservador Netanyahu i el Partit Blau i Blanc aconsegueixen 35 escons, seguits pel partit ultraortodox Shas i el Judaisme Unit de la Torà (UTJ), que també empaten amb huit escons, mentre que l'aliança Hadash-Ta'al i el Partit Laborista israelià es queden amb sis escons. 

El partit ultradretà Yisrael Beiteinu, liderat per l'exministre Avigdor Lieberman, aconseguiria cinc escons, els mateixos que la Unió Dretana, mentre que Balad-UAL, Kulanu i Meretz obtindrien 4 diputats. 

També et pot interessar