Neofeixistes italians assalten la seu del sindicat majoritari del país

Els agents antidisturbis han detingut quatre persones que participaren en l'atac a la seu del govern

q assalt sindicat italia

Un grup de neofeixistes italians han assaltat aquest dissabte la seu de la Confederació del Treball a Roma, el sindicat majoritari a Itàlia. L'atac amb bombes de fum i petards es va produir en el transcurs d'una manifestació contra el passaport Covid, que a partir del pròxim divendres, 15 d'octubre, serà obligatori en tots els llocs de treball.

La protesta, en què segons els mitjans locals han participat 10.000 persones, ha sigut molt violenta i han estat en perill institucions de govern, com la seu del primer ministre. L'assalt al palau Chigi ha provocat la reacció dels agents antialdarulls, que han detingut quatre persones.

El primer ministre, Mario Draghi, es va posar en contacte amb el secretari del sindicat atacat, Maurizio Landini, per a expressar la seua solidaritat i va qualificar d'"inacceptable" qualsevol intimidació contra aquestes organitzacions "fonamentals per a la democràcia".

La Confederació del Treball va respondre als neofeixistes que van "resistir llavors i ho farem una vegada més". L'organització sindical ha recordat que les organitzacions que evoquen el feixisme haurien de ser dissoltes d'acord amb la carta magna italiana.

També et pot interessar

stats