Neil Young se'n va de Spotify per emetre un podcast antivacunes i negacionista de la covid-19

El veterà rocker canadenc considera la plataforma responsable de propagar falsedats sobre la pandèmia a través del programa del polèmic còmic Joe Rogan

El veterà músic Neil Young, en una imatge d'arxiu
El veterà músic Neil Young, en una imatge d'arxiu durant una actuació / Reuters

Neil Young abandona Spotify. Ha sigut el mateix músic canadenc qui ha demanat a la plataforma que retire totes les cançons que ha llançat en seixanta anys de trajectòria a causa de les diferències que manté amb el comediant Joe Rogan, conductor d'un dels podcasts més escoltat del planeta, a qui acusa de difondre notícies falses sobre la covid-19 i les vacunes contra la malaltia. El veterà rocker va amenaçar d'eixir de Spotify si la companyia no deixava d'emetre el programa de Rogan i finalment ha complit la seua paraula, segons ha anunciat aquest dimecres ell mateix a través d'un missatge en la pàgina web oficial. Ho ha confirmat un portaveu de la companyia de música en línia a diversos mitjans estatunidencs.

"Spotify s'ha convertit en la llar de perillosa desinformació sobre la covid. Mentides venudes per diners", ha denunciat Young, que va animar altres músics a seguir les seues passes i distanciar-se de la plataforma. The Joe Rogan Experience, que s'ofereix en exclusiva en Spotify després que la companyia fitxara el 2020 el còmic per cent milions de dòlars, ha sigut criticat repetidament per promoure teories de la conspiració sobre el coronavirus i encoratjar a no vacunar-se.

Una carta firmada per 270 metges i científics estatunidencs advertia fa unes setmanes a Spotify que estava permetent la difusió de missatges que danyen la confiança pública en la investigació científica i en les recomanacions sanitàries. Neil Young va decidir, després de llegir aquest escrit, que no podia continuar fent costat a la plataforma.

Un portaveu de l'empresa ha confirmat hui que estan en procés d'eliminar les cançons de l'artista del seu servei. "Lamentem la decisió de Neil de retirar la seua música de Spotify, però esperem poder donar-li la benvinguda de tornada prompte", ha dit el representant a The Wall Street JournalThe Hollywood Reporter.

Spotify defensa que té la responsabilitat de trobar un equilibri entre "la seguretat dels oients i la llibertat dels creadors" i ha recordat que des de l'inici de la pandèmia ha retirat més de 20.000 episodis de podcasts relacionats amb la covid-19 en compliment de les normes de contingut de la plataforma.

Per la seua banda, en el missatge publicat aquest dimecres Young ha agraït Warner, la companyia discogràfica que el representa, que li haja donat suport en la decisió, malgrat les importants pèrdues econòmiques que li suposarà, ja que Spotify representa el 60% dels ingressos per streaming que genera el seu catàleg.

Nascut a Ontario (Canadà) el 1945, Neil Young és als 76 anys una consolidada llegenda en el món del rock. Va començar la carrera musical en els anys seixanta i hui dia continua actiu. De fet, el passat 10 de desembre va llançar Barn, l'últim àlbum fins a la data. El seu treball es caracteritza per unes lletres marcadament personals, tenyides freqüentment de crítica social i posicions antibel·licistes. Entre els temes més coneguts del prolífic compositor destaquen Heart of gold, Old manHey hey, My my (Into the black) Rockin' in the free world. Cançons que, a partir d'ara, ja no podran trobar-se en Spotify.

També et pot interessar

stats