Negra i lesbiana: així es Karine Jean-Pierre, la nova portaveu de la Casa Blanca

Karine Jean-Pierre ha exercit com a número dos del fins ara portaveu, Jen Psaki, des que Biden va prendre possessió com a president al gener de 2021

Karine Jean-Pierre, durant un acte amb la premsa a la Casa Blanca
Karine Jean-Pierre, durant un acte amb la premsa a la Casa Blanca / Michael Reynolds / EFE

Als 44 anys, Karine Jean-Pierre s’ha convertit aquest dijous en la primera persona de raça negra i la primera dona obertament homosexual nomenada portaveu de la Casa Blanca, un lloc que la convertirà en el rostre i la veu que defensa les polítiques del president estatunidenc, Joe Biden.

Amb aquest nomenament substitueix la fins ara portaveu, Jen Psaki, que té previst deixar la Casa Blanca el 13 de maig. Karine Jean-Pierre ha exercit com a número dos de Jen Psaki des que Biden va prendre possessió com a president al gener de 2021 i, en diverses ocasions, s'ha encarregat de respondre les preguntes dels reporters en les rodes de premsa diàries.

En un missatge en Twitter, Jen Psaki ha descrit la seua companya com una "dona extraordinària", "apassionada" i "intel·ligent" amb principis morals forts i enorme sentit de l'humor.

La primera vegada que va pujar al faristol de premsa va ser al maig de l'any passat i, llavors, ja va fer història com la primera dona negra en tres dècades a presidir les agitades rodes de premsa de la Casa Blanca. "És realment un honor ser ací hui. Done importància a aquest moment històric” va dir aleshores.

Nascuda a l'illa Martinica i filla d'immigrants haitians, el seu nomenament és un reflex de la diversitat de l'actual govern dels Estats Units, on la vicepresidència Kamala Harris, es va convertir en la primera afroamericana i la primera estatunidenca d'origen indi a assumir aquest càrrec.

Karine Jean-Pierre té experiència en el sector públic, privat i ha participat en nombroses campanyes presidencials, incloses les d'Obama en 2008 i 2012, així com la de Biden en 2020.

També et pot interessar

stats