La nau russa tripulada Soiuz MS-13 aterra a l'estepa del Kazakhstan

L'astronauta nord-americana Christina Koch ha batut el rècord de permanència d'una dona en l'espai amb 328 dies.

L'astronauta nord-americana Christina Koch, després d'aterrar l'estepa del Kazakhstan

La nau tripulada russa Soiuz MS-13 ha aterrat sense contratemps a l'estepa del Kazakhstan, segons les imatges difoses en directe per l'agència espacial de Rússia, Roscosmos. "L'estat de la tripulació és satisfactori", ha dit el director de Roscosmos, Dmitri Rogozin, minuts després de l'aterratge de la càpsula, que ha patit fortes ràfegues de vent mentre descendia.

A bord de la càpsula de descens que ha tornat a la Terra des de l'Estació Espacial Internacional (EEI) viatjaven el cosmonauta rus Alexandr Skvortsov, l'astronauta italià de l'Agència Espacial Europea Luca Parmitano, i la nord-americana Christina Koch.

Skvortsov i Parmitano van arribar a l'EEI a bord de la Soiuz el 21 de juny de l'any passat, quan Koch ja feia poc més de dos mesos que estava a bord de la plataforma espacial. L'astronauta de la NASA ha estat 328 dies a l'espai i ha batut el rècord de permanència interrompuda d'una dona en òrbita que tenia fins ara la seua compatriota Peggy Whiston.

No és el primer rècord que trenca, ja que a l'octubre va dur a terme juntament amb la seua companya Jessica Meir, la primera caminada espacial d'un equip format només per dones, i que es va prolongar durant més de set hores.

També et pot interessar

stats