La nau russa Soyuz, amb un androide a bord, s’acobla a l’Estació Espacial al segon intent

L’únic tripulant és un androide, batejat com a Fiódor, que estarà a l’espai 14 dies per a fer diversos experiments.

La nau Soyuz MS-14 ha aconseguit acoblar-se a l’Estació Espacial Internacional (EEI)
La nau Soyuz MS-14 ha aconseguit acoblar-se a l’Estació Espacial Internacional (EEI) / (Nasa / Roscomos)

La nau Soyuz MS-14, que duu l’androide rus Fiódor com a únic tripulant, ha aconseguit acoblar-se a l’Estació Espacial Internacional (EEI), després que dissabte passat el primer intent resultara fallit, segons ha informat el Centre de Control de Vols Espacials (CCVE) de Rússia. 

Després de quasi 72 hores d’espera, la Soyuz s’ha enganxat al port del mòdul rus Zvezdà de la plataforma orbital cinc minuts abans de l’hora prevista, les 06:08 hores de Moscou. L’agència espacial russa va decidir que s’acoblara a un altre port després d’una fallada tècnica ocorreguda en l’EEI durant la maniobra de dissabte, que els seus tripulants encara no han pogut esmenar.

Fiódor informarà des del seu compte de Twitter i Instagram

La Soyuz MS-14 la llançaren dijous passat des del cosmòdrom de Baikonur (Kazakhstan), amb el primer androide rus a bord. Ara, Fiódor ha de romandre a l’estació durant catorze dies. L’agència espacial russa Roscosmos li ha encarregat diversos experiments, dels quals ell mateix informarà a través el seu compte de Twitter i Instagram.

S’espera que Fiódor retorne de nou a l’estació el 2021, ja per a protagonitzar un passeig a l’espai exterior. També l’han triada per a pilotar la nova nau espacial russa Federatsia el 2022 i podria ser el primer androide a viatjar a la Lluna.

També et pot interessar

stats