La NASA ajorna el primer passeig espacial únicament amb dones per falta d'un equip adequat

L'agència informa que només disposa d'un equip de talla mitjana i Christina Koch anirà amb un astronauta.

VÍDEO | La NASA ajorna el primer passeig espacial únicament amb dones per falta d\'un equip adequat

El primer passeig espacial únicament amb dones, previst per al dia 29, s'ha frustrat per la falta d'un equip adequat per a una de les dues astronautes que havien de participar en aquesta tasca. L'agència espacial estatunidenca, la NASA, ha emés un comunicat en el qual informa del reajustament en el segon dels tres passejos previstos de l'actual missió de l'Estació Espacial Internacional (EEI).

Per a aquest divendres estava previst que les astronautes Anne McClain i Christina Koch dugueren a terme un passeig espacial per a una intervenció en un dels canals de subministrament elèctric de l'Estació, la primera efectuada íntegrament per dones i la 214 des que l'EEI va rebre als seus primers ocupants l'any 2000.

Els astronautes Anne McClain i Nick Hague van fer un passeig espacial el passat dia 22 per a reemplaçar bateries en el mòdul que connecta els panells solars de la de l'EEI i en aquella caminada Anne McClain es va adonar que la samarreta del tratge espacial" d'una talla mitjana, en paraules de la NASA, "li quedava bé". 

No obstant això, només hi ha una d'aquesta grandària disponible en l'estació, de manera que en el passeig del dia 29 la portarà Koch, que eixirà amb un astronauta home. McClain, previsiblement, eixirà en la tercera caminada, el 8 d'abril, amb el canadenc David Saint-Jacques.

També et pot interessar

stats