Narcotraficants assassinen deu persones en un billar en l'estat mexicà de Guanajuato

Vora cinquanta persones han mort a Guanajuato des de divendres; és l'estat amb més nombre d'homicidis al país, amb 2.115 víctimes entre gener i agost

La Guàrdia Nacional acordona la zona dels assassinats de 10 persones a Tarimoro, estat de Guanajuato (Mèxic)
La Guàrdia Nacional acordona la zona dels assassinats de deu persones a Tarimoro, estat de Guanajuato (Mèxic) / Efe

Almenys deu persones han sigut assassinades i altres han resultat ferides aquest dimecres en un billar situat a Tarimoro, en el cèntric estat mexicà de Guanajuato.

Els fets van ocórrer al voltant de les 21:00 hores en un negoci situat al carrer Independència, a Tarimoro, un municipi de 35.000 habitants. Diverses persones van arribar al billar amb armes de foc i van disparar contra un grup d'almenys deu persones, de les quals nou van morir allà i un més va morir en el trasllat a l'hospital.

S'hi trobaren cartolines amb les sigles del càrtel Santa Rosa de Lima, que en els últims anys ha assotat l'estat i que controla el tràfic de drogues i de combustibles, a més de dur a terme extorsions.

Aquesta massacre ocorre després que dissabte passat en tingueren lloc unes altres dues: la primera va ser a Silao, on quatre persones van ser assassinades a l'interior d'una casa, mentre que la segona es va registrar al municipi de Romita, on sis homes van ser crivellats.

Entre el divendres i el diumenge, 39 persones van ser assassinades a Guanajuato, que és l'estat amb major nombre d'homicidis al país, amb 2.115 víctimes entre gener i agost d'enguany. Unes morts a les quals se sumen les deu d'ara.

Aquests fets reflecteixen l'onada violenta a Mèxic, que va registrar 33.308 homicidis el 2021 després dels dos anys més violents de la seua història, sota el mandat d'Andrés Manuel López Obrador, amb 34.690 víctimes d'assassinat el 2019, i 34.554 el 2020.

També et pot interessar

stats