Nancy Pelosi afirma que les batudes violen la dignitat de les persones migrants

La presidenta de la Cambra de Representats dels EUA rebutja la detenció de 680 persones que va ordenar Trump.

Nancy Pelosi
Nancy Pelosi / Rodrigo Sura (Efe)

La presidenta de la Cambra de Representants dels Estats Units, Nancy Pelosi, ha afirmat que les batudes de migrants als Estats Units que va ordenar el president Donald Trump violen la dignitat i el valor de les persones. En aquest sentit, ha assegurat que cal “una reforma integral que garantisca els drets dels migrants”. 

Pelosi s’ha pronunciat així al Salvador, país que ha visitat junt amb una delegació de dotze congressistes més per a conéixer els programes que s’implementen per a frenar la migració il·legal. La delegació ja ha visitat Guatemala i té previst anar a Hondures. 

Les autoritats migratòries estatunidenques informaren dimecres de la detenció de 680 persones migrants a l’estat de Mississipí.  Les 377 persones que continuen arrestades estan sota la custòdia del Servei d’Immigració, que decidirà si els tanca en un centre de detenció fins que les deporten als països d’origen, o si les posa en llibertat mentre les autoritats decideixen si poden quedar-se als Estats Units. 

L’any 2018, l’administració de Trump fer més detencions de persones migrants als llocs de treball, més del 300%, respecte al període anterior. En total, es van iniciar 6.848 investigacions.

També et pot interessar

stats