Naix a la Xina el primer exemplar clonat de llop salvatge àrtic

La cèl·lula va ser obtinguda d'una mostra de pell d'una femella de llop àrtic d'origen canadenc i la gestació la va desenvolupar una altra femella de gos de raça Beagle

El primer llop àrtic salvatge clonat del món, Maya, en la gespa a Pequín, la Xina / Sinogene Biotechnology Co
El primer llop àrtic salvatge clonat del món, Maya, en la gespa a Pequín, la Xina / Sinogene Biotechnology Co

Una empresa biotecnològica xinesa ha clonat per primera vegada un exemplar de llop àrtic, un animal catalogat per la Unió Internacional de Conservació de la Naturalesa com a espècie amenaçada.

La clonació, fruit de dos anys d'investigació, va ser anunciada per la companyia Sinogene Biotechnology cent dies després del naixement de l'animal, un llop anomenat Maya. Segons els responsables del projecte, es troba en bon estat de salut en un laboratori situat a la província de Jiangsu.

La cèl·lula donant va ser obtinguda a partir d'una mostra de pell d'una femella de llop àrtic d'origen canadenc i la gestació la va desenvolupar una altra femella de gos de raça Beagle, va explicar el subdirector de Sinogene, Zhao Jianping.

Els científics van implantar un total de 85 embrions als úters de set gosses Beagle, va indicar Zhao, qui va agregar que l'elecció d'un gos per a gestar el clon es deu a les similituds genètiques entre totes dues espècies.

S'obri la porta a la reproducció artificial d'altres animals amenaçats

Segons el director de l'empresa, es tracta del primer cas en el món de clonació d'un llop àrtic. Els experts afirmen que l'èxit d'aquest projecte de clonació obri la porta a la reproducció artificial d'altres animals amenaçats o en risc d'extinció per a garantir la supervivència en incrementar la seua població.

Maya serà traslladada dins d'algun temps a Harbon Polarland, un parc temàtic a la província de Heilongjiang (nord-est), on inicialment no s'incorporarà a la resta dels llops àrtics que viuen en aquest lloc davant la possibilitat que no s'adapte a la convivència en ramat.

També et pot interessar

stats