Naix una xiqueta als Estats Units d'un embrió congelat fa 27 anys

Molly Gibson ha establit una nova marca en superar en dos anys l'anterior embrió congelat, el de la seua germana, Emma.

La xiqueta Molly Gibson després de nàixer
La xiqueta Molly Gibson després de nàixer / National Embryo Donation Center (NEDC)

Molly Gibson va vindre al món el mes d'octubre passat, però feia 27 anys que estava en procés. L'embrió va ser congelat el 1992, l'any dels Jocs Olímpics de Barcelona i el mateix que van nàixer Miley Cyrus o Neymar, i ha sigut així fins a febrer de 2020, quan va ser adoptat per una parella de Tennessee (EUA), segons recull la BBC.

És la segona filla que aquesta parella té amb embrions congelats i Molly ha establit una nova marca històrica en la conservació d'embrions, en superar en dos anys l'anterior embrió congelat, el de la seua germana, Emma. Es creu que als Estats Units hi ha prop d'un milió d'embrions congelats.

Els seus pares van lluitar contra la infertilitat durant cinc anys i en no aconseguir-ho van adoptar un embrió. La parella es va posar en contacte amb el Centre Nacional de Donació d'Embrions (NEDC), una organització cristiana sense ànim de lucre de la ciutat de Knoxville on emmagatzema embrions congelats donats per pacients de processos de fertilització. Les famílies poden adoptar un dels embrions no utilitzats i donar a llum un xiquet que no està relacionat genèticament amb ells.

La parella ja té una filla dos anys major amb el mateix procés, i la família reconeix que tant Emma com Molly tenen semblances en ser germanes genètiques. Reconeixen que a ambdues els ix un arruga entre les celles quan s’enfaden. "Estem en la lluna, encara sent que m'ofegue", ha assenyalat Tina Gibson després del segon naixement. "Si m'hagueres dit abans que no tindria només una xiqueta, sinó dues, t'hauria dit que estaves boig", ha assegurat la dona en declaracions a la BBC.

La familia al complet / NEDC

La NEDC ha possibilitat més de 1.000 adopcions en els últims anys. El seu procediment és semblant al d'una agència tradicional. Les parelles poden optar per una adopció d'embrions tancada o oberta, en funció del grau d'implicació que desitgen que tinga la família donant. Als interessats també se'ls presenta entre 200 i 300 perfils amb historials perquè puguen prendre una millor decisió.

També et pot interessar