Naix als Estats Units el primer bebé vacunat contra la Covid-19

La mare estava embarassada de 36 setmanes quan va rebre la primera dosi de Moderna i la xiqueta ha nascut tres setmanes després amb anticossos.

Bebé anticossos Covid
Una anàlisi feta al cordó umbilical ha mostrat que la xiqueta ha nascut amb anticossos de la Covid-19 / Oksana Kuzmina (Shutterstock)

Una treballadora de salut vacunada contra la Covid-19 a Florida (Estats Units) ha donat a llum a una xiqueta amb anticossos de la malaltia, en el que, segons els metges, és el primer cas del qual s'ha informat ara com ara en el món.

La mare de la xiqueta estava embarassada de 36 setmanes quan va rebre la primera dosi de la vacuna dels laboratoris Moderna per ser una treballadora de salut en primera línia de la lluita contra la Covid-19, i la xiqueta va nàixer tres setmanes més tard, a finals de gener passat.

Una anàlisi feta al cordó umbilical ha mostrat que havia nascut amb anticossos de la Covid-19, segons han dit els pediatres Paul Gilbert i Txad Rudnick, que publicaran un article sobre el cas en la revista mèdica MedRxiv. "Fins ara, que sapiem, aquest és el primer cas reportat en el món d'un bebé nascut amb anticossos de la Covid-19 després de la vacunació de la seua mare", ha dit Gilbert.

Els pediatres van analitzar el cordó umbilical de la nounada per a veure si la mare li havia passat els anticossos, com ocorre en el cas de vacunes d'altres malalties, i van comprovar que així havia sigut, alguna cosa que Rudnick considera important en la lluita per a protegir els xiquets de la malaltia en l'actual pandèmia. "Aquest és només un xicotet cas de què seran milers i milers de bebés nascuts en els pròxims mesos de mares que han sigut vacunades" contra la Covid-19, ha dit Rudnick.

Ara cal estudiar quant temps durarà la protecció

No obstant això, en l'article, pendent de publicació, els pediatres adverteixen que hi ha alguns factors que indiquen que els nounats de mares vacunades poden seguir malgrat tot sota el risc d'infecció. "Són necessaris més estudis per a determinar quant temps durarà aquesta protecció. Cal establir quin nivell o quants anticossos necessita tindre un bebé per a tindre protecció", ha explicat Rudnick.

També et pot interessar

stats