El multimilionari propietari de Topshop, acusat d'assetjament sexual

El parlament britànic revela la identitat de l’empresari assenyalat pels abusos i els atacs racistes a treballadors.

L'empresari de Topshop, Philip Green
L'empresari de Topshop, Philip Green / Bobby Yip (Reuters)

Un parlamentari de la Cambra dels Lords britànica ha revelat que l'empresari Philip Green, propietari del gegant tèxtil Topshop, és l'home a qui apunten les acusacions de suposats casos d’abusos sexuals i atacs racistes a treballadors.

Green és el president d'Arcadia Group, que comprén marques com Topshop, Topman, Wallis, Evans, Miss Selfridge i Dorothy Perkins.

Sota la protecció dels privilegis que atorga la legislació britànica als parlamentaris en qüestions relacionades amb la llibertat d'expressió, el laborista Peter Hain va considerar necessari revelar el nom de Green, qui ha negat les acusacions del parlamentari.

Hain va descriure el cas com el de "un poderós empresari que està utilitzant acords de confidencialitat i pagaments substancials per a ocultar la veritat sobre greus i repetits episodis d'assetjament sexual, abusos racistes i intimidacions". Malgrat que el magistrat no ha alçat la prohibició de difondre la identitat de l'empresari, els mitjans britànics han divulgat hui les paraules del parlamentari laborista.

En un comunicat, l'empresari ha negat "categòricament i completament" qualsevol acusació relacionada amb comportaments racistes o abusos sexuals. "Arcadia i jo ens prenem les acusacions i les queixes dels empleats molt seriosament i, en el cas que es produïsquen, s'investiguen de manera exhaustiva", ha assegurat Green.

També et pot interessar

stats