Multa de 6.000 euros als residents que isquen del Regne Unit per a anar de vacances

La nova llei, que endurirà les restriccions per la Covid-19, vol evitar que una nova onada de contagis arribe des d'Europa.

Viatgers en l'aeroport de Heathrow, Londres, en una imatge d'arxiu
Viatgers a l'aeroport de Heathrow, a Londres, en una imatge d'arxiu / Toby Melville (Reuters)

Els residents al Regne Unit que isquen del país per anar de vacances a l'estranger s'enfrontaran a partir de la setmana que ve a multes de 5.000 lliures (5.789 euros), segons la nova legislació que prepara el govern britànic i que serà votada aquest dijous al Parlament.

Així ho ha avançat aquest dimarts el ministre britànic de Sanitat, Matt Hancock, davant la possibilitat que una nova onada de contagis arribe des d'Europa al Regne Unit, que va registrar dilluns la xifra més baixa de morts diàries pel virus des del setembre passat.

La nova llei, que endurirà les restriccions per a contindre la propagació de la Covid-19, posa multes importants als qui no tinguen una raó de força major a l'hora d'eixir del país, un fet que no estava permés ja des de gener. En cas que s'aproven dijous, les mesures entraran en vigor dilluns que ve.

Les excuses raonables inclouen la necessitat de viatjar per treball o estudi, o per a visitar un familiar moribund o un amic pròxim. La prohibició de viatjar no s'aplica als qui es dirigeixen a l'àrea de viatge comuna de les illes del Canal, l'illa de Man i Irlanda.

Malgrat que el Regne Unit manté el nombre de contagis i de morts diàries pel virus en xifres relativament baixes, gràcies al seu programa de vacunació, els positius estan augmentant en altres països d'Europa, la qual cosa ha posat en alerta les autoritats britàniques.

Segons un esborrany de llei que recullen hui alguns mitjans locals, eixir del país sense una "excusa raonable", com ara un motiu de treball o de formació reglada, serà il·legal fins al 30 de juny. Les persones que viatgen des d'Anglaterra a una altra part del Regne Unit amb l'objectiu d'abandonar el país o es dirigisquen a un aeroport amb aquest objectiu també seran multades.

També et pot interessar

stats