Mujica es retira de la política: "Triomfar en la vida no és guanyar, és alçar-se i tornar a començar"

El president de l’Uruguai ha presentat aquest dimarts la seua renúncia al Senat.

Mujica es retira de la política: "Triomfar en la vida no és guanyar, és alçar-se i tornar a començar"
Mujica es retira de la política: "Triomfar en la vida no és guanyar, és alçar-se i tornar a començar"

L'expresident de l'Uruguai José Mujica (2010-2015) ha presentat aquest dimarts la seua renúncia al Senat del país sud-americà i es retira així de la política activa.

En la seua al·locució durant una sessió extraordinària de la Cambra Alta, en què també ha renunciat l’exmandatari Julio María Sanguinetti (1985-1990 i 1995-2000), ha deixat com a missatge que "triomfar en la vida no és guanyar, és alçar-se i tornar a començar cada vegada que un cau".

"Jo tinc la meua bona quantitat de defectes, sóc passional, però al meu jardí fa dècades que no cultive l'odi, perquè vaig aprendre una dura lliçó que em va imposar la vida, que l'odi acaba estupiditzant, ens fa perdre objectivitat", ha manifestat.

"Hi ha un temps per a arribar i un temps per a anar-se'n en la vida", ha sentenciat Mujica sobre la seua renúncia a l'escó de senador, fet que ja havia anunciat mesos arrere i que va ratificar en la jornada de les eleccions departamentals i municipals, celebrades el 27 de novembre.

"M'està tirant la pandèmia. Ser senador significa parlar amb gent i caminar per tots costats. El partit no es juga en els despatxos i estic amenaçat per tots costats, per doble circumstància: per vellesa i per malaltia immunològica crònica", ha argumentat.

Mujica va ser elegit senador en les eleccions celebrades l'octubre de 2019, però ja havia ocupat la banca en la Cambra Alta entre 2000 i 2005 i de 2015 a 2018. A més d'ocupar la Presidència de la República entre 2010 i 2015, va ser ministre de Ramaderia, Agricultura i Pesca entre 2005 i 2008.

Premi Drets Humans 2019

El president de l’Uruguai ha sigut guardonat enguany amb el Premi Drets Humans 2019, que atorga cada any el Consell Valencià de Col·legis d’Advocats i la Fundació per la Justícia. En l’entrega a València, Mujica va rebre el guardó com un "humil homenatge” a aquelles persones que van gastar la part més bella de la vida “perseguint utopies".

També et pot interessar

stats