Moscou acusa Kíev de la mort del líder dels separatistes pro-russos

Zakhàrtxenko ha sigut víctima d'un atemptat amb bomba.

Aleksandr Zakhàrtxenko
Aleksandr Zakhàrtxenko / Maxim Zmeyev (Reuters)

Rússia ha acusat el govern de Kíev de l'atemptat amb bomba en el qual va morir el líder de l'autoproclamada república popular de Donetsk (RPD), Aleksandr Zakhàrtxenko. "Hi ha fonaments per a pensar que darrere de l'assassinat està el règim de Kíev, que en més d'una ocasió ha tirat mà de mètodes similars per a desfer-se dels que discrepen", ha afirmat la portaveu del Ministeri d'Afers Exteriors rus. 

"La comunitat internacional ha d'exigir i supervisar una investigació d'aquest crim, perpetrat a la vista de ciutadans pacífics", ha afegit la portaveu. L'atentat de Zakhàrtxenko es va produir a la cafeteria Sépar (separatista en l'argot de les forces ucraïneses), a pocs metres del seu domicili".

La diplomàtica russa ha acusat el govern ucraïnés d'apostar pel "guió del terrorisme en lloc de complir els acords de Minsk i buscar vies de solució al conflicte". 

Per la seua part, les autoritats de Kíev, a través d'Ígor Guskov, un alt càrrec del servei de seguretat, han donat la seua versió: la mort de Zakhàrtxenko "pot ser resultat de conflictes criminals entre els milicians" o "un intent dels serveis d'intel·ligència russos d'eliminar una figura tan odiada". 

En l'atemptat també resultaren ferides tres persones més, entre elles el ministre de Finances del territori rebel, Alexander Timofeev.

També et pot interessar

stats