Dos morts en un atac amb un ganivet en una ciutat prop de París

La Fiscalia Antiterrorista de París ha assenyalat que encara no té suficients elements per a determinar la naturalesa de l'atac.

La policia dona prioritat a la hipòtesi d'un conflicte familiar
La policia dona prioritat a la hipòtesi d'un conflicte familiar / Etienne Laurent (Efe)

Almenys dues persones han mort i una altra ha resultat ferida després de ser atacada per un home amb un arma blanca mentre cridava "Al·là és el més gran" a la ciutat de Trappes, a una trentena de quilòmetres a l'oest de París. Les dues persones mortes són la mare i la germana de l'agressor, segons el canal BFMTV. L'home ha sigut abatut per la policia, segons han informat fonts oficials. La Fiscalia Antiterrorista de París ha assenyalat que encara no té suficients elements per a determinar la naturalesa de l'atac.

El delegat del govern francés en el departament d'Yvelines ha precisat que en el succés han perdut la vida tres persones, entre elles, l'agressor. La policia ha indicat en un missatge en el seu compte de Twitter que l'operació pels voltants del carrer Camille Claudel de Trappes havia acabat i que el sospitós estava "controlat".

Fonts policials, citades per l'emissora France Info, han explicat que l'atacant va apunyalar diverses persones que passaven pel carrer poc abans de les 9:00 hores i després es va refugiar en una casa.

Poc després, va eixir de l'immoble cridant "Al·là és el més gran" i ha rebut diversos tirs de les forces de l'orde, segons el canal BFMTV, que ha indicat que havia nascut el 1982 i que estava fitxat pels serveis secrets per apologia del terrorisme.

L'Estat Islàmic reivindica l'atac 

El grup terrorista Estat Islàmic (EI) ha reivindicat l'atac perpetrat a la ciutat francesa de Trappes. L'atac, l'ha dut a terme un "combatent" de l'EI, segons afirma l'agència Amaq, vinculada al grup jihadista, en un comunicat difós a través de la xarxa social Telegram.

"L'atac és una resposta a la crida a atemptar contra ciutadans (de països) de la coalició", ha afirmat l'EI en un comunicat que no s'ha pogut verificar.

L'EI va difondre ahir el primer missatge en quasi un any del seu líder, Abu Bakr al-Baghdadi, que en un àudio de quasi una hora va animar els seus seguidors a continuar amb la lluita contra l'enemic.

L'atacant tenia "problemes psiquiàtrics", segons el govern francés

El ministre francés de l'Interior, Gérard Collomb, ha destacat que l'home abatut per la policia tenia "problemes psiquiàtrics importants" i que la policia dona prioritat a la hipòtesi d'un conflicte familiar. Collomb ha detallat que el criminal, encara que estava fitxat per apologia del terrorisme, respon més al perfil d'un desequilibrat que al d'algú "que responga a consignes d'organitzacions terroristes".

L'agressor, identificat com Kamel S., va nàixer en la mateixa ciutat de Trappes al 1982 i, segons el canal BFMTV, era depressiu i alcohòlic i havia interposat una denúncia contra la seua família per problemes amb una herència i que finalment va ser arxivada per fantasiosa.

El ministre francés de l'Interior ha explicat que les forces de l'ordre estan analitzant el seu telèfon i altres pertinences per poder tenir més dades sobre les motivacions i intentar esclarir els fets.

També et pot interessar

stats