Els morts a Gaza superen els 34.000, després dels atacs israelians de les últimes hores

Molts cadàvers encara continuen davall de les runes, i per això no els han comptabilitzat

Una dona palestina desplaçada visita la tomba d'un ser estimat, en el sud de la Franja de Gaza
Una dona palestina desplaçada visita la tomba d'un ser estimat, en el sud de la Franja de Gaza / Haitham Imad / Efe

El nombre de morts a la Franja de Gaza des que va començar la guerra entre Israel i Hamàs ha superat aquest divendres els 34.000, després que els atacs israelians de les últimes 24 hores han causat 42 morts, segons el el Ministeri de Sanitat gazià, en mans de Hamàs.

En l'informe diari, les autoritats de Gaza han informat de quatre matances contra famílies a la Franja, que han matat 42 persones i n'han ferit 63 més. Això eleva a 34.012 el nombre total de morts a l'enclavament palestí des que va començar la guerra i el de ferits, a 76.833, segons les dades que arrepleguen els hospitals de l'enclavament. La majoria són dones i xiquets. A més, molts cossos encara continuen davall de les runes. Per això no els han comptabilitzat.

D'altra banda, l'agència oficial de notícies palestina Wafa ha informat aquest divendres que almenys quatre civils han mort en un bombardeig israelià al campament de refugiats d'Al-Shati, al nord de l'enclavament.

Els serveis de rescat han aconseguit, a més, traslladar a l'Hospital Al-Awda els cossos de dos palestins que van morir en un atac al campament de Nuseirat, al centre de la Franja. Sobre aquest últim cas, l'exèrcit israelià ha assegurat que ha matat dos supòsits combatents en un atac aeri, mentre que els seus caces militars "han atacat i han destruït aproximadament 25 objectius", com ara instal·lacions militars.

A més, Israel assegura que ha ampliat el "control operacional" sobre el denominat corredor Nari, una carretera que divideix la part septentrional de la Franja de Gaza de la part meridional, després de tres mesos de combats. També hauria atacat el lloc del llançament d'un coet des de Gaza, a la zona de Beit Lahia, cap a la ciutat d'Ashkelon (nord de Gaza). Segons un comunicat castrense, el projectil ha caigut en una zona despoblada i l'artilleria ha disparat, mentre que avions de l'Exèrcit atacaven un magatzem d'armes a la zona.

També et pot interessar

stats