Dos morts, dos desapareguts i 170 ferits pel pas del tifó Trami al Japó

S’ha cancel·lat més d’un miler de vols en tot el país i vora 1,3 milions d’habitatges continuaven sense subministrament elèctric.

Trami ha deixat dos morts, dues persones més desaparegudes i uns 170 ferits
Trami ha deixat dos morts, dues persones més desaparegudes i uns 170 ferits / Efe

Almenys dues persones han mort al Japó com a conseqüència del pas del tifó Trami, que, a més, ha deixat altres dues persones desaparegudes i uns 170 ferits.

El tifó, el número 24 de l’actual temporada en el Pacífic, va tocar terra a l’oest del Japó cap a les 20:00 hores, hora local del diumenge i va començar a castigar la capital prop de la mitjanit, amb pluja i forts vents.

No obstant això, aquest dilluns el tifó ja havia començat a allunyar-se cap al nord-est del Japó, en direcció al Pacífic, a una velocitat de 95 km/h, vents de fins a 126 km/h i ratxes de fins a 180 km/h, segons dades de l’Agència Meteorològica de Japó (JMA).

A les 12:50 hora local (03:50 GMT) el sistema es trobava sobre l’oceà a uns 200 quilòmetres a l’est de la ciutat portuària de Nemuro, a l’illa septentrional de Hokkaido.

D’acord amb dades reunides per l’agència local Kyodo i la cadena pública NHK, un camioner va morir a la localitat occidental de Tottori per una solsida de terra i un home va aparèixer ofegat en un riu de Yamanashi, a l’oest de Tòquio.

També hi ha una dona de 67 anys desapareguda que va ser arrossegada per un canal de reg a Miyazaki, al sud-oest del país, així com un guàrdia de seguretat de 46 anys de la ciutat de Koka, a la prefectura de Shiga, al centre de l’arxipèlag.

El tifó ha obligat a cancel·lar més d’un miler de vols a tot el país durant el cap de setmana i per a aquest dilluns n’hi ha 249 més suspesos.

Així mateix, vora 1,3 milions d’habitatges romanien sense subministrament elèctric per danys a la xarxa a tot el país, dels quals 410.000 a Tòquio i zones pròximes.

També et pot interessar

stats